Playa de Amadores - het mooiste strand van Gran Canaria (2024)

Playa de Amadores - het mooiste strand van Gran Canaria (1)

Een van de meest geliefde stranden van Gran Canaria is Playa de Amadores. Dit kunstmatige zandstrand is een plaatje om te zien, ligt op een van de beste plekken van het eiland en is van alle gemakken voorzien die je nodig kunt hebben voor een dagje of dagdeel op het strand. De ligging in het zuidwesten van Gran Canaria zorgt ervoor dat je hier te maken hebt met de meest gunstige versie van het klimaat van Gran Canaria: geen last van de passaatwind, iets hogere temperaturen dan dat er gemiddeld op het eiland gemeten worden en een indrukwekkend aantal zonuren. In een gemiddeld jaar schijnt de zon ongeveer drieduizend uur. Dat is ongeveer acht uur per dag.

Het mooiste strand van Gran Canaria?

Playa de Amadores wordt tot de mooiste stranden van Gran Canaria gerekend. Een vrij groot deel van de toeristen vindt Playa de Amadores zelfs het mooiste strand van Gran Canaria. Kijk zelf maar eens naar de foto’s: het strandzand heeft een aantrekkelijke lichtgele kleur die fraai contrasteert met het kristalheldere turkooizen zeewater. Het komvormige ligt in een beschut gebied, waardoor het zeewater langzaam kabbelt in plaats dat er sprake is van serieuze golfslag. Tot slot is het strand omringd door horeca en een groenstrook met palmbomen. Wat heb je nog meer nodig?

Een voordeel van het Amadores strand is dat het een kunstmatig strand is dat geen last heeft van keien of rotsen. Het strand loopt zeer geleidelijk de zee in en er is geen sprake van een sterke stroming. Dit zijn daardoor ideale strandomstandigheden voor gezinnen met kinderen.

Heerlijke rust

Playa de Amadores wordt door sommige touroperators gepromoot als een badplaats. Eerlijk is eerlijk: dit is geen dorp maar een strand. Er liggen wel wat accommodaties rond het Playa de Amadores, maar die liggen op voldoende afstand om de aangename rust op het strand niet te verbreken.

Voorzieningen

Playa de Amadores - het mooiste strand van Gran Canaria (2)

Aan dit ‘Blue Flag’ strand hoeft het je aan niets te ontbreken. Je kunt tegen schappelijke bedragen een strandstoel en parasol huren, zodat je veilig kunt zonnebaden zonder dat je op het zand hoeft te liggen. De rij met horecagelegenheden zorgt ervoor dat je niet om een koud drankje of lekker hapje verlegen hoeft te zitten. Omdat er voldoende terrassen zijn, is er concurrentie. Dat heeft een gunstige invloed op de prijzen.

Handig is de aanwezigheid van toiletten en douches. Voor wie wat actie wil is er de mogelijkheid om waterfietsen of jetski’s te huren. Dat doe je bij de pier aan de oostelijke kant van Playa de Amadores.

Bereikbaarheid

Playa de Amadores ligt langs de GC-500 tussen Puerto Rico en Taurito. Je kunt hier gemakkelijk met de auto komen. Parkeren kan op de parkplaatsen die langs het strand liggen. Die raken overdag gemakkelijk vol, zeker als het mooi weer is. De betaalde parkeergarage kan dan oplossing bieden.

Verblijf je in Puerto Rico? Dan kun je over de wandelpromenade langs de kust naar Playa de Amadores lopen. De wandeling is ongeveer twee kilometer lang, wat je zo’n 20 tot 25 minuten kost. Tot slot is er de bus. Dankzij de bushaltes bij Playa de Amadores kun je gemakkelijk en goedkoop vanuit de andere plaatsen aan de zuidkust naar dit prachtige strand reizen.

Overnachten bij Playa de Amadores

Playa de Amadores - het mooiste strand van Gran Canaria (3)

Wil je iedere dag genieten van het heerlijke Amadores strand? Dan kun je overwegen om hier te overnachten. De combinatie van zon, zee, strand, een bed en voldoende eten en drinken vormen voor de ware strandliefhebber de ideale combinatie voor een geslaagde vakantie. Twee hoteltips die we je kunnen geven voor Playa de Amadores zijn het Gloria Palace Royal Hotel & Spa en Hotel RIU Vistamar.

Het Gloria Palace Royal Hotel & Spa is erg gunstig gelegen ten opzichte van het strand. De ligging is laag genoeg om geen flinke klim naar boven te hoeven maken vanaf het strand, maar hoog genoeg om een fantastisch uitzicht op het strand te hebben. Dit comfortabele viersterrenhotel wordt aangeboden op basis van all-inclusive verzorging.

Het RIU Vistamar hotel is eveneens een viersterren all-inclusive hotel. Het prachtig gelegen hotel is onderdeel van de bekende RIU-keten. Het hotel is gesitueerd op een rots aan de oostkant van Playa de Amadores. Door de hoge ligging heb je een fenomenaal uitzicht op de baai en het strand. Het hotel ontleent er zelfs zijn naam aan. Vistamar kun je vertalen als ‘zeezicht’. En dat krijg je hier!

Playa de Amadores - het mooiste strand van Gran Canaria (4)
Playa de Amadores - het mooiste strand van Gran Canaria (2024)

References

Top Articles
Illinois police release body-cam video of fatal shooting of Black woman in her home | CNN
Audi Shawnee Mission Tencap
Katie Nickolaou Leaving
AMC Theatre - Rent A Private Theatre (Up to 20 Guests) From $99+ (Select Theaters)
Craigslist Houses For Rent In Denver Colorado
Craigslist St. Paul
123 Movies Black Adam
T Mobile Rival Crossword Clue
Southeast Iowa Buy Sell Trade
Nc Maxpreps
Emmalangevin Fanhouse Leak
Calamity Hallowed Ore
Vanadium Conan Exiles
House Share: What we learned living with strangers
Amateur Lesbian Spanking
Missing 2023 Showtimes Near Landmark Cinemas Peoria
Thotsbook Com
7 Low-Carb Foods That Fill You Up - Keto Tips
Raleigh Craigs List
Stihl Km 131 R Parts Diagram
Kris Carolla Obituary
Water Days For Modesto Ca
Dirt Removal in Burnet, TX ~ Instant Upfront Pricing
Invert Clipping Mask Illustrator
1773X To
3476405416
Jang Urdu Today
Publix Super Market At Rainbow Square Shopping Center Dunnellon Photos
Missed Connections Inland Empire
The Largest Banks - ​​How to Transfer Money With Only Card Number and CVV (2024)
Rs3 Eldritch Crossbow
Air Traffic Control Coolmathgames
Strange World Showtimes Near Savoy 16
Synergy Grand Rapids Public Schools
Marokko houdt honderden mensen tegen die illegaal grens met Spaanse stad Ceuta wilden oversteken
4.231 Rounded To The Nearest Hundred
Lilpeachbutt69 Stephanie Chavez
Www Mydocbill Rada
24 Hour Drive Thru Car Wash Near Me
Street Fighter 6 Nexus
Fastpitch Softball Pitching Tips for Beginners Part 1 | STACK
Rock Salt Font Free by Sideshow » Font Squirrel
Audi Q3 | 2023 - 2024 | De Waal Autogroep
1-800-308-1977
Stanford Medicine scientists pinpoint COVID-19 virus’s entry and exit ports inside our noses
Mcgiftcardmall.con
Anhedönia Last Name Origin
Barstool Sports Gif
Mountainstar Mychart Login
Rocket League Tracker: A useful tool for every player
Myapps Tesla Ultipro Sign In
Nkey rollover - Hitta bästa priset på Prisjakt
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated:

Views: 5665

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.